Jogurtowe babeczki migdałowe

Przepis na:

Jogurtowe babeczki migdałowe

      Składniki:

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego 
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • garść posiekanych migdałów i/lub dowolny aromat tiramisu i waniliowy
  • konfitura żurawinowa

 

      Przygotowanie:

  • Wymieszaj mokre składniki (jogurt, jajko, olej) w niewielkim naczyniu.
  • Suche składniki (cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, migdały, aromat w proszku) wymieszaj w nieco większej misce.
  • Dodaj zawartość pierwszego naczynia do drugiego.
  • Otrzymane ciasto nakładaj do foremek muffinkowych, tak aby umieścić w środku nieco konfitury żurawinowej.
  • Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i piecz około 20-25 minut.

      Smacznego :)