Przepis na:
Jogurtowe babeczki migdałowe
Składniki:
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- garść posiekanych migdałów i/lub dowolny aromat tiramisu i waniliowy
- konfitura żurawinowa
Przygotowanie:
- Wymieszaj mokre składniki (jogurt, jajko, olej) w niewielkim naczyniu.
- Suche składniki (cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli, migdały, aromat w proszku) wymieszaj w nieco większej misce.
- Dodaj zawartość pierwszego naczynia do drugiego.
- Otrzymane ciasto nakładaj do foremek muffinkowych, tak aby umieścić w środku nieco konfitury żurawinowej.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i piecz około 20-25 minut.
Smacznego :)